Frikadeller
Receptet räcker till ca 20st frikadeller.

Ingredienser
250g nötfärs
1st finriven morot (ca 70g)
Gör såhär:
- Koka upp ca 1,5l vatten i en bred kastrull.
- Blanda ingredienserna väl och forma lagom stora köttbullar.
- Koka i osaltat vatten tills de är genomkokta, ca 5 min.
Tips! Häll inte ut vattnet (buljongen) när du är klar.
Fortsätt att koka buljongen en stund så att den reduceras ungefär till hälften och därmed har du en perfekt buljong vid bakning till din hund, eller något att "toppa" torrfodret med!
Recept: Linda Gustavsson
Kycklingbullar med ärtor och morötter
Receptet räcker till ca 30st kycklingbullar.

300g kycklingfilé (eller färs)
75g tinade frusna ärtor
1st finriven morot (ca 70g)
1st ägg
2 msk havremjöl
- Koka upp ca 1,5l vatten i en bred kastrull.
- Mixa kycklingfilén i en matberedare (om färs används behövs den inte mixas).
- Häll i resterande ingredienser och blanda (eller mixa) väl.
- Forma lagom stora bollar. De sväller något vid kokning så gör heller lite mindre än större bollar! Om smeten är kladdig kan man blöta händerna med jämna mellanrum.
- Koka kycklingbullarna i osaltat vatten tills de är genomkokta, ca 10 min.
Recept: Linda Gustavsson
Laxbullar med grönkål
Receptet räcker till ca 40st laxbullar.

Ingredienser
500g laxfilé (gärna fryst)
40g grönkål (valfritt)
1 ägg
2 msk havremjöl
Gör såhär:
- Koka upp ca 1,5l vatten i en bred kastrull.
- Tina laxfiléerna och mixa dom i en matberedare.
- Häll i resterande ingredienser och blanda (eller mixa) väl.
- Forma lagom stora bollar. De sväller något vid kokning så gör heller lite mindre än större!
- Koka i osaltat vatten tills de är genomkokta, ca 5 min.
Recept: Linda Gustavsson
Linda tipsar!
Var det någon av köttbullarna som inte blev någon favorit? Gör godis av dom istället!

Alternativ 1:
- Dela varje bulle i 4-5 skivor och lägg skivorna på en bakplåtspappersklädd plåt. Stansa ut former om så önskas.
- Torka skivorna i mitten av ugnen (125 grader) tills de är helt torra (tog ca 1,5h för laxbullsskivorna).
- Du behöver inte vända på bitarna under tiden de torkas.
Alternativ 2:
- Mixa köttbullarna i en mixer tillsammans med 1 ägg.
- Grädda mitt i ugnen i 125grader i ca 40min. Om silikonform används ska godisarna tas ur formen efter denna tid och kan med fördel delas på mitten om de är för tjocka.
- Sänk värmen till 80grader och grädda ("torka") i ytterligare 20-40min (tid kan variera beroende storleken på godisarna). Låt luckan gärna vara luckan lite öppen under denna gräddning. Godisarna är klara när de känns torra och hårda.
Tips på formar: Amazon.se