Frikadeller

Receptet räcker till ca 20st frikadeller.

250g nötfärs

1st finriven morot (ca 70g)

- Koka upp ca 1,5l vatten i en bred kastrull.
- Blanda ingredienserna väl och forma lagom stora köttbullar.
- Koka i osaltat vatten tills de är genomkokta, ca 5 min.


Tips! Häll inte ut vattnet (buljongen) när du är klar.
Fortsätt att koka buljongen en stund så att den reduceras ungefär till hälften och därmed har du en perfekt buljong vid bakning till din hund, eller något att "toppa" torrfodret med!


Kycklingbullar med ärtor och morötter

Receptet räcker till ca 30st kycklingbullar.

300g kycklingfilé (eller färs)
75g tinade frusna ärtor
1st finriven morot (ca 70g)
1st ägg
2 msk havremjöl

- Koka upp ca 1,5l vatten i en bred kastrull.
- Mixa kycklingfilén i en matberedare (om färs används behövs den inte mixas).
- Häll i resterande ingredienser och blanda (eller mixa) väl.
- Forma lagom stora bollar. De sväller något vid kokning så gör heller lite mindre än större bollar! Om smeten är kladdig kan man blöta händerna med jämna mellanrum.
- Koka kycklingbullarna i osaltat vatten tills de är genomkokta, ca 10 min.


Tips! Häll inte ut vattnet (buljongen) när du är klar.
Fortsätt att koka buljongen en stund så att den reduceras ungefär till hälften och därmed har du en perfekt buljong vid bakning till din hund, eller något att "toppa" torrfodret med!


Laxbullar med grönkål

Receptet räcker till ca 40st laxbullar

500g laxfilé (gärna fryst)
40g grönkål (valfritt)
1 ägg
2 msk havremjöl

- Koka upp ca 1,5l vatten i en bred kastrull.
- Tina laxfiléerna och mixa dom i en matberedare.
- Häll i resterande ingredienser och blanda (eller mixa) väl.
- Forma lagom stora bollar. De sväller något vid kokning så gör heller lite mindre än större!
- Koka i osaltat vatten tills de är genomkokta, ca 5 min.


Tips! Häll inte ut vattnet (buljongen) när du är klar.
Fortsätt att koka buljongen en stund så att den reduceras ungefär till hälften och därmed har du en perfekt buljong vid bakning till din hund, eller något att "toppa" torrfodret med!


Tips! 
Var det någon av köttbullarna som inte blev någon favorit?
Gör godis av dom istället! 


Gör såhär
- Dela varje bulle i 4-5 skivor och lägg skivorna på en bakplåtspappersklädd plåt. Stansa ut former om så önskas.
- Torka skivorna i mitten av ugnen (125 grader) tills de är helt torra (tog ca 1,5h för laxbullsskivorna).
- Du behöver inte vända på bitarna under tiden de torkas.

Samtliga recept på denna sida: Linda Gustavsson