Pupcakes
Receptet räcker till 6st pupcakes.

Ingredienser
1,5 dl bovetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk honung (ej till valpar)
1 ägg
0,75 dl laktosfri mjölk
2 tsk rapsolja
1 msk mosad banan
2 msk finriven morot
Frosting
1 dl laktosfri grekisk yoghurt
1 dl (100g) laktosfri färskost
ev saft från 1 dl tinade frusna hallon
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda mjöl och bakpulver i en bunke.
- Tillsätt honung, ägg, mjölk och olja. Vispa samman allt till en jämn smet, använd gärna elvisp. Smeten kommer att vara fastare än "vanlig" muffinssmet.
- Dela upp smeten i tre skålar, blir ca 3 msk smet i varje skål.
- Smaksätt smeten i två av skålarna: lägg mosad banan i ena skålen och finriven morot i den andra skålen. Blanda väl. Notera att den tredje skålen blir utan extra smaksättning (dessa muffins ska få smaksatt frosting istället).
- Portionera ut smeten i 6st muffinsformar, ca 1,5 msk smet i varje form.
- Grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca 10 min.
Frosting
- Vispa ihop ingredienserna till frostingen.
- Tag 1/3 av frostingsmeten och färga den rosa med saften från hallonen.
- Dekorera de neutrala muffinsen med hallonfrostingen och övriga muffins med den vita frostingen.
- Strössla med fördel lite finriven morot över morotspupcaken!
- Servera!
Recept: Linda Gustavsson
Lillemors ostbollar
Receptet räcker till ca 20 ostbollar.

Ingredienser
ca 1 dl Vatten
ca 2 dl Bovetemjöl eller Havremjöl
1 dl riven ost
Gör såhär:
- Blanda vatten och vetemjöl till en smidig deg. Pröva 1:2 vatten och mjöl och lägg till mjöl efterhand.
- Tag en liten bit av degen och platta ut den i handen.
- Lägg på lite riven ost på degbiten och nyp/rulla ihop den till en kula. Lägg de färdiga kulorna på en plåt.
- Sätt in plåten i ugnen på 200 grader till de har blivit ljusbruna (ca 25 minuter).
Tips - Testa att göra ostiga rulltårtsbitar!
Kavla ut hela degen och lägg skivad eller riven ost ovanpå. Rulla sedan ihop degen till en "rulltårta" och skär den i skivor, ca 1 cm tjocka, och grädda enligt ovanstående recept.
Recept: Lillemor Flodén Magnusson
Fyllda kakor
Receptet räcker till 30st småkakor eller 15st fyllda kakor.

Ingredienser
1,5 msk olja
1,5 dl havremjöl + lite till utbakning
3 msk potatismjöl
40 ml buljong (använd gärna buljong från någon av dessa recept)
1 msk morotspure/äpplemos/bananmos
ev 1 tsk honung (ej till valpar)
Frosting
ca 1 dl laktosfri grekisk yoghurt
ca 1 dl laktosfri färskost
ev smaksättning
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda havremjöl och potatismjöl.
- Tillsätt olja, valfri pure och eventuellt honung och rör om.
- Tillsätt buljongen, lite i taget, och arbeta ihop för hand till en smidig deg.
- Kavla ut degen på ett mjölat bord tills den blir ca 3mm tjock.
- Stansa ut kakor i valfria former och lägg på en bakpappersklädd plåt.
- Grädda mitt i ugnen i 12 min.
- Låt svalna och dekorera eventuellt med frosting för en lyxigare kaka!
- Blanda ingredienserna till frostingen.
- Tips: Önskas smaksatt/färggrann frosting kan man använda sig exempelvis av morotspure, mosade hallon, rödbetspulver, spirulina m.m.
- Bred ut frostingen på önskad mängd kakor och lägg sedan ihop två tillsammans till en dubbelkaka.
Recept: Linda Gustavsson
Lillemors ostkakor
Receptet räcker till 3 plåtar med kakor.

Ingredienser
7,5 dl fullkornsmjöl eller havremjöl
2,5 dl havregryn
2,5 dl vetegroddar (valfritt)
0,5 dl matolja
2,5 dl riven ost
3 dl köttbuljong (använd gärna buljong från någon av dessa recept)
Gör såhär:
- Blanda havregrynen med den varma buljongen och oljan. Låt stå i 5 min.
- Tillsätt groddarna och osten. Blanda väl.
- Blanda ner mjölet, lite i sänder, och arbeta ihop degen tills den blir smidig.
- Kavla ut degen tunt (ca 3mm) och stansa ta ut valfria former.
- Grädda i mitten av ugnen (175 grader) i ca 20 min tills de är lätt gyllenbruna.
- Förvara kakorna torrt och luftigt.
Recept: Lillemor Flodén Magnusson