Gelégodis

1 dl egen buljong (använd gärna buljong från någon av dessa recept)
4st gelatinblad

Smaksättningsförslag (välj en eller pröva dig fram)
1 msk morotspuré
1 msk mango
2 msk tinade frusna ärtor
1 msk mosade hallon

- Lägg gelatinbladen i vatten i ca 10 min.
- Koka upp buljongen och lägg sedan i gelatinbladen.
- Blanda i valfri smaksättning och blanda väl. Används ärtor eller mango är det fördelaktigt att mixa allt tillsammans med en mixerstav.
- Häll upp i valfria formar och ställ in i kylen i ca 3h eller tills dess att godisarna har stelnat ordentligt.

Tips! Bakmatta silikon Tassar - Amazon

Recept: Linda Gustavsson


Lillemors ostgodisar

Receptet räcker till 3 plåtar med belöningsgodis.

Ingredienser
7,5 dl fullkornsmjöl eller havremjöl
2,5 dl havregryn
2,5 dl vetegroddar (valfritt)
0,5 dl matolja
2,5 dl riven ost
3 dl köttbuljong (använd gärna buljong från någon av dessa recept)

- Blanda havregrynen med den varma buljongen och oljan. Låt stå i 5 min.
- Tillsätt groddarna och osten. Blanda allt väl.
- Blanda ner mjölet, lite i sänder, och arbeta ihop degen tills den blir smidig.
- Kavla ut degen tunt (ca 3mm) och stansa ta ut valfria former. Använd små stansar, ca 1-1,5cm för lagom stora belöningsbitar.
- Grädda i mitten av ugnen (175 grader) i ca 12 min tills de är lätt gyllenbruna.
- Förvara kakorna torrt och luftigt.

Recept: Lillemor Flodén Magnusson


Diza's favoritgodis

Receptet räcker till ca 100st godisbitar

500g laxfilé eller 300g kycklingfilé
Valfritt: 40g grönkål eller 80g frusna ärtor (tinade)
2 ägg
2 msk havremjöl

- Tina filéerna och mixa dom i en matberedare.
- Häll i resterande ingredienser och blanda (eller mixa) väl.
- Bred ut smeten i en silikonform för godis (se tips här) eller choklad, alt spritsa ut önskad storlek på en bakpappersklädd plåt.
- Grädda mitt i ugnen i 125grader i ca 40min. Om silikonform används ska godisarna tas ur formen efter denna tid och kan med fördel delas på mitten om de är för tjocka.
- Sänk värmen till 90grader och grädda i ytterligare 60min (tid kan variera beroende storleken på godisarna). Godisarna är klara när de känns torra och hårda.

Recept: Linda Gustavsson