Lucka 3: Pepparkakor
Ingredienser
0,5 dl bovetemjöl
2 msk potatismjöl
2 tsk ceylon kanel*
1 krm ingefära*
1 ägg
1 msk rapsolja
1 tsk honung*
1. Sätt ugnen på 175 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper.
2. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
3. Tillsätt ägg, rapsolja och honung och arbeta ihop till en jämn deg. Knåda degen med händerna så att du får ihop den helt. Om degen är för kladdig tillsätter du lite bovetemjöl i taget.
4. Placera degen mellan två bakplåtspapper och kavla ut ca 4 millimeter tjock. Stansa dina kakor och placera på plåten.
5. Grädda i mitten av ugnen i 5 minuter, ta ut och vänd dina pepparkakor och grädda sedan ytterligare 5 minuter.
Låt svalna helt innan servering!
- Kanel är inte giftigt för hundar men det är viktigt att de äter ytterst lite av det p.g.a. att det innehåller ämnet kumarin. Detta recept innehåller mycket kanel för en liten hund och därför är det viktigt att man använder Ceylon kanel ("äkta kanel"), vilket innehåller låga nivåer av kumarin, till skillnad från Cassia kanel ("vanlig kanel").
- Ingefära ska ej ges till dräktiga och digivande tikar.
- Honung ska ej ges till valpar.
Recep från Sarah på bakamedmatte.se