Lucka 24: Gelégodis


1 dl egen buljong
4st gelatinblad

Smaksättning
- 1 msk morotspuré
- 1 msk mango
- 2 msk tinade frusna ärtor
- 1 msk mosade hallon 

- Lägg gelatinbladen i vatten i ca 10 min.
- Koka upp buljongen och lägg sedan i gelatinbladen.
Jag använde buljongen från frikadellerna (receptet i lucka 22) och reducerade den till ungefär hälften för att få en kraftigare köttsmak på godiset.
- Blanda i valfri smaksättning och blanda väl. Används ärtor eller mango är det fördelaktigt att mixa allt tillsammans med en mixerstav.
- Häll upp i valfria formar och ställ in i kylen i ca 3h eller tills dess att godisarna har stelnat ordentligt.
Har man inga silikonformar går det lika bra med knäckformar, men fyll dessa inte mer än till hälften.

Tips på formar!
Godisform, Jul - Lagerhaus

Recept från Linda Gustavsson