Lucka 24: Gelégodis
1 dl egen buljong
4st gelatinblad
Smaksättning
- 1 msk morotspuré
- 1 msk mango
- 2 msk tinade frusna ärtor
- 1 msk mosade hallon
- Lägg gelatinbladen i vatten i ca 10 min.
- Koka upp buljongen och lägg sedan i gelatinbladen.
Jag använde buljongen från frikadellerna (receptet i lucka 22) och reducerade den till ungefär hälften för att få en kraftigare köttsmak på godiset.
- Blanda i valfri smaksättning och blanda väl. Används ärtor eller mango är det fördelaktigt att mixa allt tillsammans med en mixerstav.
- Häll upp i valfria formar och ställ in i kylen i ca 3h eller tills dess att godisarna har stelnat ordentligt.
Har man inga silikonformar går det lika bra med knäckformar, men fyll dessa inte mer än till hälften.

Recept från Linda Gustavsson