Lucka 22: Köttbullsbuffé
Köttbullar (ca 20 st)
250g nötfärs
1st finriven morot (ca 70g)
- Koka upp ca 1,5l vatten i en bred kastrull.
- Blanda ingredienserna väl och forma lagom stora köttbullar.
- Koka i osaltat vatten tills de är genomkokta, ca 5 min.
Tips! Häll inte ut vattnet (buljongen) när köttbullarna är klara. Fortsätt koka buljongen en stund så att den reduceras till hälften och därmed har du en perfekt buljong vid bakning till din hund, eller något att "toppa" torrfodret med!

Kycklingbullar med ärtor och morötter (ca 30st)
300g kycklingfilé (eller färs)
75g tinade frusna ärtor
1st finriven morot (ca 70g)
1st ägg
2 msk havremjöl
- Koka upp ca 1,5l vatten i en bred kastrull.
- Mixa kycklingfilén i en matberedare (om färs används behövs den inte mixas).
- Häll i resterande ingredienser och blanda (eller mixa) väl.
- Forma lagom stora bollar. De sväller något vid kokning så gör heller lite mindre än större bollar! Om smeten är kladdig kan man blöta händerna med jämna mellanrum.
- Koka kycklingbullarna i osaltat vatten tills de är genomkokta, ca 10 min.
Tips! Häll inte ut vattnet (buljongen) när kycklingbullarna är klara. Fortsätt koka buljongen en stund så att den reduceras till hälften och därmed har du en perfekt buljong vid bakning till din hund, eller något att "toppa" torrfodret med!

Laxbullar med grönkål (ca 40st)
500g laxfilé (gärna fryst)
40g grönkål (valfritt)
1 ägg
2 msk havremjöl
- Koka upp ca 1,5l vatten i en bred kastrull.
- Tina laxfiléerna och mixa dom i en matberedare.
- Häll i resterande ingredienser och blanda (eller mixa) väl.
- Forma lagom stora bollar. De sväller något vid kokning så gör heller lite mindre än större!
- Koka i osaltat vatten tills de är genomkokta, ca 5 min.
Tips! Häll inte ut vattnet (buljongen) när laxbullarna är klara. Fortsätt koka buljongen en stund så att den reduceras till hälften och därmed har du en perfekt buljong vid bakning till din hund, eller något att "toppa" torrfodret med!

Gör såhär: Dela varje bulle i 4-5 skivor och lägg skivorna på en bakplåtspappersklädd plåt. Torka skivorna i mitten av ugnen (125 grader) tills de är helt torra (tog ca 1,5h för laxbullsskivorna). Du behöver inte vända på bitarna under tiden de torkas.
Recept från Linda Gustavsson