Lucka 16: Dizas lyxiga kakor
Detta recept räcker till 30st småkakor eller 15st fyllda kakor.
Ingredienser
1,5 msk olja
1,5 dl havremjöl + lite till utbakning
3 msk potatismjöl
40 ml buljong
1 msk morotspure/äpplemos/bananmos
ev 1 tsk honung (ej till valpar)
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda havremjöl och potatismjöl.
- Tillsätt olja, valfri pure och eventuellt honung och rör om.
- Tillsätt buljongen, lite i taget, och arbeta ihop för hand till en smidig deg.
- Kavla ut degen på ett mjölat bord tills den blir ca 3mm tjock.
- Stansa ut kakor i valfria former och lägg på en bakpappersklädd plåt.
- Grädda mitt i ugnen i 12 min.
- Låt svalna och dekorera eventuellt med frosting för en lyxigare kaka!
Frosting
ca 1 dl laktosfri grekisk yoghurt
ca 1 dl laktosfri färskost
ev smaksättning
- Blanda ingredienserna till frostingen.
- Tips: Önskas smaksatt/färggrann frosting kan man använda sig exempelvis av morotspure, mosade hallon, rödbetspulver, spirulina m.m.
- Bred ut frostingen på önskad mängd kakor och lägg sedan ihop två tillsammans till en dubbelkaka.
Recept från Linda Gustavsson