Lucka 12: Lillemors ostbollar


Receptet räcker till ca 20 ostbollar.

Ingredienser
ca 1 dl Vatten
ca 2 dl Bovetemjöl eller Havremjöl
1 dl riven ost

- Blanda vatten och vetemjöl till en smidig deg. Pröva 1:2 vatten och mjöl och lägg till mjöl efterhand.
- Tag en liten bit av degen och platta ut den i handen.
- Lägg på lite riven ost på degbiten och nyp/rulla ihop den till en kula. Lägg de färdiga kulorna på en plåt.
- Sätt in plåten i ugnen på 200 grader till de har blivit ljusbruna (ca 25 minuter).

Tips - Testa att göra ostiga rulltårtsbitar!
Kavla ut hela degen och lägg skivad eller riven ost ovanpå
. Rulla sedan ihop degen till en "rulltårta" och skär den i skivor, ca 1 cm tjocka,  och grädda enligt ovanstående recept.


Recept från Lillemor Flodén Magnusson