Lucka 10: Lindas pupcake-trio
1 msk mosad banan
2 msk finriven morot
Frosting
1 dl laktosfri grekisk yoghurt
1 dl (100g) laktosfri färskost
ev saft från 1 dl tinade frusna hallon
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda mjöl och bakpulver i en bunke.
- Tillsätt honung, ägg, mjölk och olja. Vispa samman allt till en jämn smet, använd gärna elvisp. Smeten kommer att vara fastare än "vanlig" muffinssmet.
- Dela upp smeten i tre skålar, blir ca 3 msk smet i varje skål.
- Smaksätt smeten i två av skålarna: lägg mosad banan i ena skålen och finriven morot i den andra skålen. Blanda väl.
Notera att den tredje skålen blir utan extra smaksättning (dessa muffins ska få smaksatt frosting istället).
- Portionera ut smeten i 6st muffinsformar, ca 1,5 msk smet i varje form.
- Grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca 10 min.
- Vispa ihop ingredienserna till frostingen.
- Tag 1/3 av frostingsmeten och färga den rosa med saften från hallonen.
- Dekorera de neutrala muffinsen med hallonfrostingen och övriga muffins med den vita frostingen.
Strössla med fördel lite finriven morot över morotspupcaken!
- Servera!
Recept från Linda Gustavsson