Hundungdom

Hundungdom

BBHC samarbete med Sveriges hundungdom

Ungdomsansvarig
Karolin Haglund
Hjortakroksvägen 3B
294 38 Sölvesborg
Tel. 073-502 29 33
ungdom@bbhc.nu


Ung med Havanais och Bolognese


Att ha en Havanais eller en Bolognese är att ha en underbar och fantastisk vän vid din sida. De älskar dig villkorslöst och lyser upp livet även i de mörkaste stunderna. De är alltid sugna på att hitta på något kul och bjuder dig på mer skratt än någon annan. Världens bästa vän!

En Havanais/Bolognese tycker precis lika mycket om att mysa i soffan framför TV:n som att följa med ut i skogen och grilla korv eller att träna tricks och konster. De tycker om när det händer olika saker.

Det finns många olika saker man kan hitta på med sin Havanais/Bolognese. Oavsett om man vill testa på att tävla inom någon hundsport eller bara vill träna och stärka bandet med sin hund så är det nyttigt och dessutom väldigt kul att gå kurser. Det kan man bland annat göra hos SHU - Sveriges Hundungdom.

BBHC är anslutet till SHU och det är viktigt för oss att barn och ungdomar med Havanais/Bolognese känner sig sedda och känner att de är en del av vår härliga gemenskap!

SHU är Svenska Kennelklubbens ungdomsförbund och finns till för dig som är mellan 6 och 25 år gammal. De välkomnar alla, både nybörjare och mer rutinerade ungdomar, oavsett vilken ras man har. SHU har många lokalklubbar runt om i landet och de är ofta kopplade till den lokala brukshundklubben. SHU håller i många olika aktiviteter, allt från olika typer av kurser och tävlingar till utbildningar och läger. Det finns något för alla!

Ett medlemskap i SHU innebär många förmåner.

Medlemskapet i SHU för dig under 25 år innebär att:

 1. du blir medlem i din valda Hundungdomsklubb
 2. du får välja till ett medlemskap i en av de ras-, verksamhets- eller specialklubbar som de har samarbetsavtal med(alltså oss i BBHC)
 3. du får ett tredje medlemskap "på köpet" i den SKK länsklubb där du bor
 4. du får tidningen Brukshunden som medlemstidning
 5. du får tidningen Hundsport som medlemstidning
 6. du får 15 % i rabatt på din hundförsäkring hos Agria
 7. du har försäkringsskydd vid lokalklubbens och distriktets alla aktiviteter
 8. du har fri juridisk rådgivning i hundfrågor via Svenska Kennelklubbens kansli
 9. du får tillgång till kurser, läger och utbildningar som Sveriges Hundungdom ordnar
 10. du får delta på de tävlingar som Hundungdomsklubbar och Hundungdomsdistrikt anordnar
 11. du får delta på Ungdoms-SM
 12. du får tävla på alla officiella tävlingar i de allmänna hundsporterna (agility, rallylydnad, lydnad, nosework, freestyle och heelwork to music)
 13. du kan tävla på SBKs bruksprov
 14. du får ställa ut din egen hund på länsklubbsutställningar
 15. du får rabatt på inträde på länsklubbsutställningar
 16. du kan gå på kurser och utbildningar hos SBK
 17. du kan delta på utställning hos SBK
 18. du får rabatt på inträde på SBKs utställningar
 19. du får ta del av SKKs medlemsförmåner

För att läsa mer och bli medlem trycker du HÄR

Har du några frågor eller behöver hjälp går det bra att kontakta Ungdomsansvarig

Ung med Havanais och Bolognese

Det finns ett nystartat instagramkonto ungdomar som har Havanais eller Bolognese. Självklart är alla välkomna att följa men tanken är att det ska vara en plattform för ungdomar upp till 25 år.

ungdom_bbhc

Där kommer det läggas ut allt från fina foton och filmer till träningstips och andra aktiviteter. Jag kommer även att lägga upp information från SHU - Sveriges Hundungdom.

Vi i BBHC skulle uppskatta jättemycket om ni vill skicka in foton och/eller filmer på era hundar och när ni har kul tillsammans. Kanske ett foto från en minnesvärd dag tillsammans med hunden eller ett filmklipp på när ni visar ett trick.

Foton och filmklipp kan mailas till ungdom@bbhc.nu. Märk mailet med "Instagram". Är du under 18 år behöver du målsmans tillåtelse.

Ni får gärna tagga era foton med #UngMedHavanais och #UngMedBolognese så har ni en chans att få era foton re-postade på vår instagram.

Instagramkontot är privat vilket innebär att man måste ansöka om att få följa det och jag kommer att vara väldigt noga med vilka som godkänns som följare. Det ska kännas tryggt för alla.

Det kommer även att dyka upp lite intervjuer med våra ungdomar i vår medlemstidning - BBHC-vännen. Vill du vara med tillsammans med din hund och berätta lite om er så skicka ett mail till ungdom@bbhc.nu Märk mailet med "BBHC-vännen". Här gäller också 18-årsgräns såvida du inte har målsmans tillåtelse att skicka in.

Är du över 25 och känner att du har något du gärna vill dela med dig av som våra ungdomar kan ha glädje och nytta av så är du självklart välkommen att maila mig.

Karolin, Ungdomsansvarig