Enkät - Rasspecialen 2021

Anmälning till BBHC Rasspecial 2021

Hjärtligt välkomna till årets rasspecial Fredagen den 17 september 2021 Högbobruk, Sandviken

Domare Jenny Öqvist* Utställningen startar kl 15.00.

*vid fler än 80 anmälda hundar tillsätts ytterligare en domare som i första hand dömer valpklass.

 

Klasser

Ålder

Anmälningsavgift

Valpklass1

4-6 mån

180 kr

Valpklass2

6-9 mån

180 kr

Junior

9 – 18 mån

325 kr

Unghund

15-24 mån

325 kr

Öppenklass

24 mån -

325 kr

Championklass

24 mån -

325 kr

Veteranklass

8 år -

225 kr

Uppfödargrupp och Avelsklass

 

 

 

OBS!: Flerhundsrabatt från tredje hunden i officiell klass. 150 kr/hund

Anmälningsavgiften sätts in på BBHC:s plusgirokonto 52 16 22-1. Ange anmälda hundars registreringsnummer och vilken klass.

Vi kommer i mån av tid även anordna:

Uppfödargrupp och Avelsklass med 3 avkommor. OBS! Dessa grupper ingår ej i pokaltävlan.

Parklass (tik + hane)

Barn med hund

(Anmäls på plats mot en symbolisk summa)

Pga av rådande pandemi kommer vi inte kunna ta emot några anmälningar från utländska utställare.

Internetanmälan görs via denna länk: https://forms.office.com/r/GHjXpe4tX2 

Vi tar tacksamt emot ekonomisk sponsring till specialen. Kontakta vår utställningsansvariga: utsansvarig@bbhc.nu för information eller sätt in valfritt belopp på BBHC:s plusgirokontot 52 16 22-1. Glöm ej att märka inbetalningen med ”sponsring specialen” och ditt namn och/eller företagsnamn. Alla sponsorer kommer anges och tackas i katalogen samt vår tidning BBHC- Vännen. Vill du ha med din logotyp så skicka den till utsansvarig@bbhc.nu

Eventuella frågor besvaras av utsansvarig@bbhc.nu

Detta gäller under förutsättningarna att nuvarande restriktioner fortsätter gälla.

Presentation av Jenny Öhqvist

Hej på er! Här kommer en liten sammanfattning av hur det kommer sig att jag hamnade som domare på er specialutställning just detta år. 1989 kom hund först in i mitt liv, jag var 7 år och mamma berikade vår familj med vår första Bearded Collie, Jessie. Hon skulle bli en familjehund, mest hänga med familjen, turer i skogen och ett par kurser på Brukshundklubben. Efter hennes första utställning föll den planen rätt rejält, för det gick så bra, så då var vi fast i detta. Jessie visade sig vara ett utmärkt exemplar av Beardis så 1992 tog mamma en kull på henne och ur den kullen fick jag min första egna hund (förstås noga övervakat av mamma) Jeannie. Hon lärde mig massor, jag lärde henne endel också för vi lyckades kamma hem ett Lydnadsprovsdiplom klass 1. Hon blev även Svensk och Norsk utställningschampion. Vi gjorde även lite tappra försök på agilitybanan och i viltspårsskogen. Hon bodde även med mig under gymnasietiden då jag läste Naturbruk och bodde på internat, många och tidskrävande tågresor upplevde vi ihop. När jag hade åldern inne gick jag med i kenneln som heter Lärkängen’s. Vi har ungefär en kull per år och dessa fantastiska valpar och valpköpare har gett oss mycket nya vänner och tagit oss till många nya platser. Bl.a. hade vi äran att se en av våra ”valpar” delta på den stora utställningen Westminister i New York, en fantastisk upplevelse, dock rekommenderar jag inte att köra sightseeing på Manhattan i februari, snålblåst och minus 20 grader, inga turister i alla fall så plus på det. 2016 blev jag antagen till Preparandkursen och 2018 blev jag auktoriserad på Bichon Havanais och Bolognese. Havanais kom först in i min familj via min brors sambo, för ca 8 år sedan. Hösten 2019 berikades vår kennel med vår första, lilla Chester. Det skulle inte dröja mer än ett år innan nästa damp in i våra liv. Just nu bor jag på en liiiten gård ca 4 mil norr om Karlstad tillsammans med mina två Beardisar, Selma och Elling samt 1 tupp och 4 höns. Jobbar till vardags som leg. djursjukskötare på en mindre klinik utanför Karlstad. Samt som funktionär på Färjestadstravet när de kör sina travdagar. Så mycket djur har det varit och är i mitt liv, precis som man vill ha det. Just för dagen, eller kanske inte just för dagen då det varit ett uppehåll för oss alla en, är det utställning jag mest ”tävlar” i med hundarna. Nerverna satte stopp för lydnadstävlingarna… På hemmaplan går jag och hundarna gärna ett viltspår då och då och matte väntar på rätta tillfället att alldeles snart anmäla mina (i mina ögon stjärnor) till anlagsprov. Ser väldigt mycket fram emot att träffa er och framförallt (hoppas ingen tar illa upp) era hundar vid er årliga special i Högbo om några veckor.

Presentation ringsekreterare

Patricia ’Patsy’ Rätsep utbildade sig till ringsekreterare redan 1979. Detta innebär 42 väldigt aktiva år. Jobbar i ringarna runt om i Sverige och tycker fortfarande att det är lika roligt. Utbildar även nya ringsekreterare genom olika kurser. När Sverige hade världsutställningen senast så var Patsy en av de som åkte runt för att utbilda ringsekreterare för det system som gällde för den utställningen. Har varit ordförande i Gästriklands kennelklubb och har även haft andra styrelseuppdrag i andra klubbar. Utbildad CUA-H och har på så sätt haft kurser för att utbilda nya CUA:s. Har även utbildat nya handledare för ringsekreterare. Har hållit kurser centralt via Svenska kennelklubben. I övrigt Gävlebo och utbildad till byggnadsingenjör. Jobbar idag som byggnadsinspektör hos Livsmiljö Gävle, Gävle kommun, vilket innebär bl.a. att man handlägger bygglov och besöker olika byggen på fältet. En bransch där det är mycket högt tryck i sedan några år.

Presentation ringsekreterare

Anne-Marie Öhqvist och bor lite utanför Karlstad i Värmland. Utbildad ringsekreterare sedan början av 2000

Är uppfödare av Bearded Collie sedan 1992 under kennelnamnet Lärkängen’s tillsammans med min dotter Jenny. Har för dagen två Bearded Collieflickor i hemmet och nu även stolt ägare av de två havanaisekillarna Chester och Northug.

Är även aktiv kennelkonsulent sedan många år tillbaka i delar av Värmland.