BIS 1:a Lekkerbisken’s I´m The Boss
Ägare: Susanne Kasberger
BIS 2:a Meandi's Striking Saxon
Ägare: Carina Johansson

BBHC rasspecial 2019

Utställningsplats: Solberga IP Askersund
Datum10/8
Bedömningen börjar kl.10:00
Sista anmälningsdag är 15/7

Domare: Veli-Pekka Kumpumäki. 

All sponsring mottages hjärtligen på klubbens pg 521622-1
Märk sponsring rasspecialen 2019

Hjärtligt välkomna till BBHC årliga rasspecial lördagen den 10 augusti 2019 i Askersund.
Domare är Veli-Pekka Kumpumäki från Finland.

Internettanmälan görs här BBHC Rasspecial Askersund 2019-08-10 

 

Klasser                              Ålder              Anmälningsavgift

Valpklass                           4-6 mån          180 kr

Valpklass                           6-9 mån          180 kr

Juniorklass                         9-18 mån         325 kr

Unghundsklass                   15-24 mån       325 kr

Öppenklass                        24 mån            325 kr

Championklass                   24 mån            325 kr

Veteranklass                       8 år                 225 kr

OBS! Flerhundsrabatt från tredje hunden i officiell klass. 150 kr/hund

För er som betalar från utlandet, då behöver ni dessa uppgifter:

 IBAN: SE57 9500 0099 6042 0521 6221

 BIC: NDEASESS

Anmälningsavgiften sätts in på BBHC:s Plusgirokonto 52 16 22-1

Alternativt skickas anmälan till

Carina Johansson
Relingsgatan 14
426 53 Västra Frölunda

Vi tar tacksamt emot all slags sponsring till specialen. Kontakta vår sekreterare
Marie Öhman sekreterare@bbhc.nu Du kan även sätta in valfritt belopp på BBHC:S
Plusgirokonto 52 16 22-1 glöm inte märka inbetalning med ”sponsring specialen” och ditt namn.
Alla sponsorer kommer att anges i katalogen.

Eventuella frågor besvaras av Carina kassor@bbhc.nu  eller Lars ordforande@bbhc.nu

 

Domarpresentation Veli-Pekka Kumpumäki, Finland

Det har alltid funnits djur i min familj och i min tidiga barndom hade vi långhårig collie som sällskap. Min första kontakt med hunduppfödning och utställningsverksamhet fick jag via vår granne, vars kennel introducerade Petit Basset Griffon Vendeen, Otterhound och Basset Fauve de Bretagne i Finland. Ibland hände det till och med att jag trimmade och visade dessa hundar, även om mina kunskaper var begränsade på grund av min unga ålder.
1979 fick jag min första West Highland White Terrier, den tik som lade grunden för min uppfödning och 1982 föddes den första valpkullen. När jag fick åldern "inne" 1987 kunde jag registrera min kennel under prefixet "Perhaps". Så här långt har jag fött upp ca 50 champions av WHWTs. Tilläggas kan att jag ägt många Westies som jag inte fött upp med visat och meriterat. Åtta olika hundar ägda eller uppfödda av mig har erhållit titeln "Årets Westie" eller "Top Westie" i Finland och utomlands.
Två stycken i Sverige: Multi CH PERHAPS POPULAR CHOICE och Multi CH PERHAPS PIECE OF CAKE. Många har erövrat grupp-, rasspecial- och Best in Show placeringar. "Perhaps"-hundar av båda raser har exporterats till mer än 10 olika länder.
Under 80-talet hade jag möjligheten att arbeta som kennelassistent på många kennlar i flera länder. På så vis kom jag i kontakt med Airedaleterrier, Foxterriers och fram för allt Norfolkterriern.
1989-90 gjorde jag min militärtjänstgöring som hundförare vid " Guerilla Squad of the Kainuu Brigade".
1991 fick jag min första Scottska terrier från Frankrike och har sedan dess varit hängiven rasen. Framlidna Skotte uppfödaren Raija Järvinen var min mentor och nära vän ända från första början av min hund karriär. Vi hade dessutom ett gemensamma intressen, då vi båda livnärde oss på våra Trimm-salonger. Jag har trimmat och visat över 100 champions av olika raser och från olika grupper.
1992 tilldelades jag den prestigefyllda utmärkelsen "Vuolasvirta priset" av Finska kennelklubben för framgångsrik uppfödning. Jag är den yngsta hittills som tilldelats priset någonsin. 1996 tilldelades jag också Finska WHWT klubbens Guldmedalj för framgångsrik uppfödning och jag har också erhållit en Guld plakett från den Finska uppfödarföreningen.
Kennelns första kull av Skottsk Terrier föddes 2000 och den har haft fina framgångar i så väl öst som väst. Rysslands vinstrikaste Skotte – Multi Ch PERHAPS SEX AND THE CITY och i USA – Multi Ch PERHAPS SUGARDADDY, har just vunnit "Bäst i Rasen" 8 gånger i rad tillsammans under en och samma vecka!
Förutom uppfödning och utställning är jag också aktiv inom föreningverksamhet: som medlem och som ordförande i över tio år för uppfödarcommittén inom Finska WHWT clubben. I egenskap av ordförande utbildar jag domaraspiranter på Westie och Skotte.
Jag blev auktoriserad domare 1999 på Westie men är numer auktoriserad på alla Terriers, hela FCI grupp 3 och nästa hälften av alla raser i grupp 9 samt ett antal i grupp 1 och 2. Fram till nu har jag, förutom Finland, haft domaruppdrag i Danmark, England, Estland, Frankrike,Holland, Irland, Lettland, Norge, Polen, Ryssland, Slovakien, Sverige, Tjecken o Tyskland. Senare i år ska jag döma i Ungern.