Västra kretsens aktivitetsträff

 

Välkommen till Västra kretsens

aktivitetsträff söndagen den 18 november

 Är ni nyfikna på vad en terapihund är och vad den gör? Då får ni inte missa denna träff som kommer att vara på Hundspektra,Hållingsgatan 15 i Borås kl 11 - 14.

 

Marianne Ericsson, utbildad resurspedagog och terapihundförare, skall tillsammans med sin terapihund Berta föreläsa och praktiskt visa oss vad det innebär att vara terapihund/social tjänstehund.

Efter föreläsningen kommer vi att göra några övningar tillsammans med våra hundar. Kanske har vi en blivande terapihund bland oss.

Ta med ett gott godis till din hund och fika korgen till er. Då vi kommer att vara inne i en träningshall bifogar vi trivselreglerna som gäller för att få vistas i hallen.

Anmälan gör du till oss på mailadressen:

aktivitetsombudvastra@bbhc.nu 

 Varmt välkomna!

 Nicka 0707-10 38 53 och Ulrika 0702-23 01 29

Aktivitetsombud Västra kretsen 

 

Trivselregler för hallen

 Allmänna regler:

 

  • Observera att all träning i hallen sker på egen risk och strikt hundägaransvar gäller hos oss.
  • Alla hundar som går kurs eller på annat vis vistas hos oss ska vara vaccinerade även mot kennelhosta och försäkrade.
  • Inne i vår lokal går man med inneskor eller i strumpor, vilket går lika bra på våra sköna underlag. Ytterskorna lämnar ni i entrén.
  • Skulle hundarna vara smutsiga när ni kommer till hallen så var vänliga att torka av de lite under magen och på tassarna innan ni går in.
  • Hos oss får löptikar vara med, men ska bära tikskydd när de vistas i hallen. Tikskyddet behöver ni sätta på innan ni går i hallen. Vid höglöp får de dock stanna hemma.
  • I våra lokaler vistas det många hundar, vilket gör att det luktar väldigt gott för din hund. Det är otroligt lätt att det sker en olycka. Därför önskar vi att ni ska vara extra observanta på hundarna när ni vistas i vår lokal, för att undvika markeringskiss på mattor och väggar.
  • Vet du om att din hanhund kan kissa inne, var vänlig och använd skvättskydd. För allas trevnad ha uppsikt över din hund när ni vistas i våra lokaler!

Sydväst kretsen

Pälsvårdskurs 21/10 11.00-14.00 på Verkstadsgatan 1 i Höör.

Carina Johansson från Göteborg kommer att visa oss hur vi sköter päls både till vardags och till utställning. Det kommer finnas bra produkter till försäljning denna dag. Max 15 personer kan vara med vid detta tillfälle så först till kvarn. Det kostar 100 kr för medlemmar och 200 kr för icke medlemmar i BBHC, fika ingår i priset.

Anmäl er till aktivitetsombudsydvast@bbhc.nu senast den 12/10 välkomna önskar era aktivitetsombud i Sydväst kretsen Lollo & Kristina.

Aktivitetsträff den 28 april Sydvästrakretsen!!

Den 28 april hade vi en aktivitets träff här i sydväst kretsen.

Det kom 41 personer och 21 hundar vilket är rekord på mina föregående träffar, jätte kul att intresset ökar.

Vi träffades vid Bjeverödsdammarna där gick vi en mysig liten promenad bland spångar och broar.

Efter det visade Rose-Marie och hennes hund Estelle lite trix och konster, dom har gått på hushållskurs där hunden bla lär sej att städa upp sina leksaker efter sejCool

Lollo och Kristina tipsade om olika hjärngympaaktiviteter som man kan göra med sina hundar och många fick visa upp vad dom redan gjorde med sina pälsklingar.

Ett litet lotteri hade vi också där alla vann priser, vi tackar Limex och Xl bygg för prisbordet.

Vi hade även en liten försäljning med handgjorda godisgömmor, koppel och halsband mm till starkt nedsatta  priser.

Klubben bjöd på korv med bröd som avnjöts på filtar i det gröna gräset.


Vi hade strålande sol hela dagen och humöret på hundar, mattar och hussar var på topp. Vi tackar allihopa för en fantastisk trevlig dag i det gröna.

Lollo & Kristina